Telefon:+386 (4)0 261 333

( Oroslav Caf, FRAMSKA HIMNA )

Kjer so v jami, mlini sami,

je za hramom hram,

kjer se čuje, kovač kuje

TO VAM JE NAŠ FRAM!

Novo zgodbo o Framu, idejno zasnovo razvojnega programa Frama smo izdelali v Društvu za razvoj Gremo naprej . Več o nastanku programa poiščite v menuju Nova zgodba o Framu in v podmenuju   Promocijski   DDD. Z idejo razvojnega programa in posameznimi projekti  želimo seznaniti čim širšo javnost saj bi radi informacije o priložnostih posredovali podjetnikom in investitorjem radi pa bi tudi v Framu poboljšali vzdušje in vzpostavili upanje, da se Framu obetajo boljši časi.

Prva javna predstavitev Nove zgodbe o Framu je bila 13.junija, na dan občinskega praznika občine Rače-Fram. Ker je prezentacija razvojnega projekta in posameznih idejnih programov izvajana z slajdi in suhoparna smo povabili MePZ KUD Pavel Turner, da bi zapeli nekaj pesmi med prezentacijo in popestrili program.  

Mešani pevski zbor KUD dr.Pavel Turner je za javno predstavitev naštudiral  priredbo pesmi s strani Dore Ožvald ter jo zapel pod njenim vodstvom, pravzaprav so »oživeli« od nekdaj priljubljeno Framsko himno. Ob poslušanju te pesmi in vzdušju, ki ga vname med poslušalci smo v društvu dojeli, da ta pesem spada k našemu razvojnemu delu. Pesem je izjemno domoljubna in navdahne poslušalca  z pozitivnim nabojem.   Zato smo organizirali, skupaj z MePZ dr. Pavel Turner in v soglasju z domačim župnikom v cerkvi Sv. Ane v Framu audio/video snemanje pesmi  Framska himna. Snemalec je poskrbel, da je vsak verz pesmi dobil ustrezen video posnetek in uspelo nam je narediti izdelek, ki tudi v sliki ponazarja v verzih vtkano življenje in naravne lepote našega Frama.  Pesem želimo deliti z vami…