Telefon:+386 (4)0 261 333

Obdržati in nadaljevati kvalitetni nivo glasbenih prireditev, ki ga je KUD Rače gradil in ustvaril v štirinajstih letih in z njim Občino Rače Fram umestil v slovenski kulturni prostor in ga povezal z Evropskim.  Klavir ( in njegovi predhodniki) je osrednji instrument evropske glasbene kulture in tradicije zadnjih 400 let in osnoven instrument kot solist ali spremljava z drugim instrumentom ali glasu.

Odličen klavir Yamaha, ki je sedaj v Beli dvorani, je na posodo kot v depoju in ga lahko lastnik odpelje, ko bo našel drug prostor. Za ilustracijo – enkratna sposoja podobnega klavirja s prevozom stane 600,00 EUR. Že prej obstoječi 100 let  star delno prenovljen klavir ne odgovarja visokim standardom  in zahtevam izvajalcev.

klavir

Grad Rače s svojo izvirno arhitekturo, bogato zgodovino in odličnimi prireditvenimi prostori daje optimalne pogoje za kvalitetne programe v tem pogledu, je primerljiv z mestnimi okolji. V tem tudi izpolnjujemo pogoje za državna sredstva Ministrstva za kulturo, ki jih dobivamo ob sedanjem štiriletnem ciklusu koncertov v Beli dvorani.

Prepričani smo, da je za občino Rače Fram, ki je po mnogostranski odlični urejenosti med najboljšimi v državi nadvse pomembno, da ima na podoben način tudi urejen kulturni standard, ki smo ga uspeli skupaj zgraditi.

Instrument stane okrog 14.000 EUR in se ga da odplačati na obroke. Za pridobitev sredstev je možnih več virov: Občina Rače Fram, donatorji, evropska sredstva, lastna sredstva KUD Rače.

Prijavitelj: KUD Rače      Odgovorna oseba: Tone Žuraj